Sänk dina värmekostnader med bergvärme

En investering i ett nytt värmesystem kan innebära stora besparingar av energi och därmed ekonomi. Det finns olika typer av värmesystem, varav bergvärme och luftvärmepumpar i Falun är bland de populärare. Här berättar vi mer om just dessa.

Att använda sig av bergvärme är ett energisnålt och miljövänligt sätt att sänka sina energikostnader. Systemet med bergvärme är en säker energikälla året runt och det kräver lite underhåll. Bergvärme utnyttjar lagrad solenergi i berggrunden vilket innebär att det är nödvändigt att borra djupt vid installation. Den initiala installationskostnaden för bergvärme är relativt hög, men på lång sikt lönar det sig.

Kontakta oss via vårt formulär på hemsidan för mer information om hur du kan nyttja bergvärme i Falun.

Hur fungerar bergvärme i Falun?

I berggrunden ligger lagrad solenergi som tas till vara på för att ge energi till ditt hem. Energin transporteras från berggrunden till en värmepump. Pumpen omvandlar solenergin till värme i ditt vattenburna system. Du får värme i ditt hus och även varmvatten i dina kranar. Investeringen för bergvärme i Falun återbetalar sig oftast efter fem till sju år eftersom driftkostnaden är låg. Om du har frågor och funderingar om bergvärme passar för just ditt hem, rekommenderar vi att du kontaktar våra erfarna hantverkare.

Runt 80 procent av energikostnaden för en villa går åt till att värma upp huset samt åtgången av varmvatten. En fördel med att använda bergvärme är att den hela tiden får ny energi från solen. Det är viktigt att pumpen är anpassad till ditt system vilket vi hjälper dig med när du tar kontakt med oss. Eftersom vi också kan erbjuda installation och service av exempelvis luftvärmepump i Falun, och har goda kunskaper om dessa typer av värmepumpar, kan vi garantera att vi har en lösning för dina behov. Om du någon gång ska sälja ditt hus blir värmepumpen ett bra säljargument eftersom den ger en låg energikostnad.

Klimatsmart val

Att ta tillvara på den naturliga energin från solen som annars skulle ligga gömd i berggrunden är ett klimatsmart val som ökat i popularitet de senaste decennierna. Bergvärme är numera en vanlig värmekälla i nybyggda hus. Även i äldre hus som värms upp med panna eller el, har bergvärme installerats för att minska månadskostnaderna. Det är den minskade elkostnaden och det faktum att bergvärmen även kan användas för att kyla ner ditt hem under varma sommardagar som lockar många.

Bergvärmen kan användas tillsammans med solceller där energin tas från solcellerna för att driva värmepumpen. Beroende på planlösningen i ditt hus kan det även vara en bra lösning att installera en luftvärmepump i Falun. Det är en kostnadseffektiv lösning eftersom du inte behöver gräva eller borra i marken. Investeringen betalar därmed sig själv snabbare. För att veta mer om vilka lösningar vi kan ta fram till dig, läs mer om våra tjänster.

Kontakta oss för hjälp med bergvärme och luftvärmepump i Falun

Det finns både för- och nackdelar med berg- och luftvärmepump i Falun. Beroende på förutsättningarna för din fastighet, kan vissa lösningar fungera bättre än andra. Genom att kontakta vår hjälpsamma personal på Piiks, kan du vänta dig professionell rådgivning samt smidig och snabb leverans. Fyll i något av våra kontaktformulär på sidan, eller kontakta oss via telefon eller mail, så hjälper vi dig!

Boka ett gratis platsbesök med offertlämning!

Piiks Service erbjuder gratis platsbesök med rådgivning och offertlämning gällande bergvärme eller luftvärmepumpar i Falun. Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dig.