Hur fungerar luftvärmepumpar? VVS-firma i Falun förklarar

En luftvärmepump bidrar till att sänka dina energikostnader, rena inomhusluften men också till ett jämnare inomhusklimat, såväl vinter som sommar. När du behöver hjälp med att installera en luftvärmepump eller utföra andra arbeten med VVS i Falun kan du vända dig till oss. Läs mer om luftvärmepumpar här.

Om du vill minska dina uppvärmningskostnader kan du välja att installera en luftvärmepump i Falun som bidrar till att förse din bostad med värme under vintern och kyla under sommaren. En luftvärmepump fungerar utmärkt att installera i mellersta och södra Sverige medan bergvärme är effektivt i norra Sverige. En luftvärmepump har många goda egenskaper som bland annat att den även renar inomhusklimatet och också kan användas som avfuktare.

Om du vill installera en luftvärmepump eller behöver hjälp med annan VVS i Falun kan du kontakta oss på Piiks Service i Dalarna som är proffs på värmepumpar.

 

Hur fungerar en luftvärmepump i Falun

Enkelt förklarat så hämtar en luftvärmepump luft från en plats utomhus och omvandlar sedan den luften till varmluft som sprids i bostaden. Till skillnad mot en bergvärmepump och luftvattenvärmepump så värmer endast en luftvärmepump upp inomhusluften och inte varmvatten. 

En luftvärmepump i Falun har dock oftast fler funktioner som exempelvis att den också kan tillföra kyla till inomhusluften under varma dagar. Den bidrar också till att rena luften som kommer in i bostaden och gör så att man får ett behagligare inomhusklimat, året om.

 

Installera en luftvärmepump i Falun

Att installera en luftvärmepump är relativt enkelt då det inte krävs att man borrar någon brunn eller drar några kablar i marken. Det räcker med att man gör ett hål i väggen där man för igenom el och rör som ska anslutas till den externa delen av luftvärmesystemet. Därefter så monteras värmepumpen på en lämplig plats i bostaden så att den sprider så mycket värme som möjligt inne i bostaden.

Installationen tar oftast endast 1 dag och utförs av behöriga hantverkare. När du installerar en värmepump kan du använda dig av ROT-avdrag som motsvarar 30 % av arbetskostnaderna. Avdraget får du direkt på fakturan.

 

Anlita oss för din VVS i Falun

Piiks Service i Dalarna är ett VVS-företag i Falun som under många år utfört tjänster åt privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Vi utför alla typer av VVS i Falun och är specialister på värmepumpar och bergvärme i Falun. Våra medarbetare är yrkesutbildade och är behöriga inom VVS. Det innebär att vi utför vårt arbete enligt gällande branschregler och med högsta kvalitet.

 

Om du vill få hjälp med VVS i Falun eller om du planerar att installera en värmepump kan du boka ett kostnadsfritt möte. Då kan vi diskutera dina behov, bistå med rådgivning och sedan överlämna en offert med ett rättvist pris. 

Boka ett gratis platsbesök med offertlämning!

Piiks Service erbjuder gratis platsbesök med rådgivning och offertlämning gällande bergvärme eller luftvärmepumpar i Falun. Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dig.