Att installera luftvärmepump med VVS-montör i Falun

När du behöver hjälp med din VVS i Falun eller då du ska installera en luftvärmepump bör du anlita yrkesutbildade och behöriga VVS-tekniker för ditt projekt. Här kan du läsa mer om hur en installation av en luftvärmepump går till.

Att installera luftvärmepump i Falun är populärt då dels investeringen är relativt liten samtidigt som återbetalningstiden är kort. Dessutom så kan man spara upp till 75 % på energikostnaderna för uppvärmningen. För att få ut maximal avkastning på sin investering och samtidigt ett bra inomhusklimat krävs det att värmepumpen installeras korrekt och på rätt plats så att man får ut maximal effekt av sin värmepump. När du vill få hjälp med att installera luftvärmepump eller med annan VVS i Falun kan du kontakta oss på Piiks Service i Dalarna som har behöriga VVS-tekniker.

 

Så här installerar man en luftvärmepump i Falun

Ett luftvärmesystem består av en extern del som monteras utanför bostaden och en intern del som monteras inne i fastigheten. Installationen är relativt enkel då det inte krävs att man borrar någon brunn eller behöver gräva diken för kablar samtidigt som luftvärmepumpen inte ska anslutas till husets värmesystem. Det gör att en installation av en luftvärmepump i Falun normalt tar en dag att genomföra.

 

Installera extern del av värmepumpen

Den externa delen, ute-delen, kan monteras på väggstativ eller på markstativ utomhus. Aggregatet ska placeras cirka 50-100 centimeter från marknivå så att den inte kommer i kontakt med snö på marken. Ute-delen bör placeras nära det rum där innerdelen ska placeras för att slippa dra kablar och rör några längre sträckor. De rör som går mellan ute-delen och innerdelen förs igenom en öppning som man tar upp i väggen.

 

Installation av värmepumpens innerdel

När man ska installera värmepumpens innerdel är placeringen A och O för att du ska få ut optimal effekt från din värmepump. Innerdelen bör placeras centralt i bostaden så att den varma luften kan spridas till större delen av bostaden. För att få en jämn fördelning av värmen får inte den luft som blåses ut stoppas upp av stängda dörrar eller andra hinder.

 

Vi kan åta oss installationen av din VVS i Falun

Som nämns ovan så är placeringen av värmepumpen mycket viktigt för att du ska få ut maximal effekt av din luftvärmepump i Falun. Vi hos Piiks Service i Dalarna har VVS-tekniker som är experter på värmepumpar vilket innebär att de har den kompetens som krävs för effektiva installationer av luftvärmepump och bergvärme i Falun. Om du vill få mer information om våra tjänster eller då du vill få hjälp med att installera din värmepump kan du kontakta oss för ett kostnadsfritt möte. Då kan vi inspektera din fastighet och bistå med konsultation. 

Boka ett gratis platsbesök med offertlämning!

Piiks Service erbjuder gratis platsbesök med rådgivning och offertlämning gällande bergvärme eller luftvärmepumpar i Falun. Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dig.