Hur går installation av bergvärme till? Experter i Falun förklarar

Att installera bergvärme i Falun är en omfattande process som kräver kunskap, erfarenhet men även maskiner. Om du vill installera bergvärme för din fastighet kan du vända dig till oss som är proffs på värmepumpar. Här finner du information om hur en installation av bergvärme går till.

Att installera bergvärme i Falun så att du kan minska din fastighets uppvärmningskostnader är en bra investering som vanligtvis betalar sig inom relativt kort tid. Installationen av bergvärme är en process som kräver att man borrar sig ned i berget för att komma åt det varma grundvattnet. Bergvärme är vanligast att installera i norra eller mellersta Sverige där det råder kallare vintrar medan luftvärmepump fungerar bättre i mellersta och södra Sverige där temperaturerna inte blir så låga. Om du vill installera bergvärme i Falun kan du kontakta oss på Piiks Service i Dalarna som är specialister på värmepumpar.

 

Så här går en installation av bergvärme i Falun till

  • Till att börja med behöver marken inspekteras och sedan ska det märkas ut vart hålet för bergvärme ska placeras. Det är en hel del saker som man behöver tänka på inför installationen av bergvärme. Därefter behöver du ansöka om tillstånd från din kommuns miljö- och hälsoskyddskontoret. Vi kan bistå dig med din projektering och ta fram nödvändiga handlingar som behövs för ansökan om tillstånd.
  • När projekteringen är klar kommer det ut en maskin till tomten som ska borra hål ned i berget. Vanligtvis brukar man borra ett hål på 50-200 meter djupt, beroende på förutsättningarna i ditt område.
  • Därefter monteras foderrör vilket är ett slutet stålrör som ska skydda grundvattnet från föroreningar men även se till att skydda mot jordras.
  • Sedan förs en så kallad kollektorslang ned i röret som innehåller vatten med frostskyddsmedel. Det är detta vatten som berget kommer att värma upp och som sedan används för att skapa värme genom värmepumpen.
  • Sen behöver ett dike grävas upp från borrhålet till din källare, eller där du ska installera din värmepump, så rören från brunnen kan placeras under mark.
  • Slutligen monteras din bergvärmepump i din källare, eller annat utrymme, och kopplas ihop med husets värmesystem och med rören från din brunn.

 

Anlita oss för installation av bergvärme i Falun

Piiks Service i Dalarna utför VVS tjänster åt företag och privatpersoner som bland annat installationer av bergvärme i Falun. Våra behöriga VVS-tekniker kan bistå dig hela vägen från projektering till utförandet. Du kan kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt platsbesök så att vi kan inspektera förutsättningarna för din fastighet att installera bergvärme i Falun men också bistå med fri konsultation. Därefter kan vi lämna en offert med ett konkurrenskraftigt pris för din installation. 

Boka ett gratis platsbesök med offertlämning!

Piiks Service erbjuder gratis platsbesök med rådgivning och offertlämning gällande bergvärme eller luftvärmepumpar i Falun. Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dig.