Så här undviker du frusna rör - VVS-tekniker i Falun tipsar

När dina vattenledningar fryser så orsakar det inte bara olägenhet för de som vistas i bostaden utan kan också bidra till att rör spricker. Du kan vända dig till oss om du behöver konsultation kring din VVS i Falun eller så kan du läsa våra tips om förebyggande åtgärder här.

Under kalla vintrar finns det en risk att vattnet i rören fryser så att det blir stopp. Frusna rör kan också leda till skador om de inte hanteras skyndsamt vilket i sin tur kan innebära att du behöver anlita en rörmokare som kan hjälpa dig med din VVS i Falun. Det finns dock några saker som du kan göra i förebyggande syfte för att undvika att vattnet i rören fryser. Om du har problem med frusna rör eller behöver hjälp med VVS i Falun kan du kontakta oss på Piiks Service i Dalarna AB.

 

När dina rör har frusit

När vattenledningar fryser får du inte bara problem med att du saknar vatten utan vatten som fryser ökar i volym vilket kan leda till att rör spricker. Detta kan i sin tur leda till vattenskador då vattnet senare smälter och bör därför åtgärdas skyndsamt.

 

Om vattnet i dina vattenledningar har frusit kan du försöka att tina upp vattnet genom att använda dig av exempelvis en hårtork på de rör som är synliga. Tänk på att inte använda öppen låga då du värmer upp rören då detta dels kan skada rörens isolering men också är en brandfara. Du behöver öppna upp en kran i bostaden så att vattnet har möjlighet att rinna ut i samband med att det tinar. Om rören redan har spruckit bör du stänga av huvudkranen och kontakta en rörmokare som kan hjälpa dig att reparera din VVS i Falun.

 

Undvik frusna rör genom förebyggande åtgärder

För att slippa få problem med vatten som fryser kan du öppna upp en kran i bostaden så att vattnet hela tiden rör på sig. Det är främst stillastående vatten som fryser vilket gör att en öppen kran kan bidra till att förhindra att vattnet fryser. Om du ska vara borta från bostaden en längre tid kan det istället vara bättre att tömma dina vattenledningar på vatten genom att stänga av huvudkranen och låta det vatten som finns i rören få rinna ut genom en öppen kran. Ett alternativ då du ska vara borta en längre tid är att se till att det finns underhållsvärme i huset som ser till att både bostaden och vattenledningarna får värme.

 

Vi kan hjälpa dig med din VVS i Falun

Om du har fått problem med frusna rör kan du vända dig till oss på Piiks Service i Dalarna. Vi utför alla typer av tjänster inom VVS som exempelvis i samband med badrumsrenovering eller då du vill installera bergvärme i Falun. Du kan använda formuläret på vår sida för att kontakta oss för ett kostnadsfritt platsbesök så att vi kan diskutera dina behov av VVS i Falun och bistå med fri konsultation. 

Boka ett gratis platsbesök med offertlämning!

Piiks Service erbjuder gratis platsbesök med rådgivning och offertlämning gällande bergvärme eller luftvärmepumpar i Falun. Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dig.