Hur kort är återbetalningstiden på luftvärmepump i Falun

När du investerar i en luftvärmepump eller bergvärme i Falun är återbetalningstiden relativt kort vilket gör att du kan erhålla en bra avkastning under många år därefter. Här kan du läsa mer om vilken återbetalningstid en luftvärmepump i Falun har.

Idag är det många privatpersoner som väljer att installera en luftvärmepump då kostnaden är ganska låg samtidigt som det går snabbt att få pengarna tillbaka. Detta gör att du snabbt kan se fram emot en avkastning på din investering i form av sänkta energikostnader under flera år framöver. Det finns ett flertal värmepumpar att välja mellan men för de flesta så räcker det oftast med en luftvärmepump. Om du vill investera i en luftvärmepump eller bergvärme i Falun kan du kontakta oss på Piiks Service i Dalarna för fri konsultation.

 

Minska dina uppvärmningskostnader med en luftvärmepump

Med hjälp av en luftvärmepump kan du minska dina energikostnader för uppvärmning av bostaden med mellan 50-75 procent. En luftvärmepump installeras ofta som ett komplement till det ordinarie värmesystemet. En luftvärmepump i Falun producerar värme även då det är ned till 10-15 minusgrader ute, i vissa fall ända ned till -25 grader. Dock så är en luftvärmepump inte lika effektiv då det är mycket kallt ute, som bergvärme är.

 

Återbetalningstid för en luftvärmepump i Falun

Återbetalningstiden för din luftvärmepump beror till viss del på hur stor investering du har gjort. Rent generellt är återbetalningstiden kortare än för andra värmepumpar och oftast har du fått pengarna tillbaka för din investering redan efter 3-5 år. Det finns flera saker som du kan tänka på för att få en kortare återbetalningstid som exempelvis att välja en billigare luftvärmepump som har en hög effekt. Det är också viktigt att placeringen av luftvärmepumpen är optimal så att den varma luften som skapas används effektivt i bostaden. Livslängden för en luftvärmepump är upp till 15 år, under förutsättning att du löpande underhåller värmepumpen.

 

Vi är proffs på luftvärmepump och bergvärme i Falun

Om du planerar att investera i en värmepump kan du vända dig till oss på Piiks Service i Dalarna som har specialiserat oss värmepumpar och bergvärme i Falun. Våra erfarna och yrkesutbildade VVS-tekniker vet hur en installation av en värmepump ska gå till så att du får maximal livslängd och optimal effekt. Vi utför tjänster åt privatpersoner och företag i Falun med omnejd och har genom åren fått massor av goda omdömen från våra kunder.

 

Vill du få mer information om värmepumpar eller behöver du hjälp med VVS i Falun kan du använda formuläret på vår sida för att kontakta oss för ett kostnadsfritt möte. Då kan vi diskutera dina behov och bistå med fri konsultation, utan att du förbinder dig till något. 

Boka ett gratis platsbesök med offertlämning!

Piiks Service erbjuder gratis platsbesök med rådgivning och offertlämning gällande bergvärme eller luftvärmepumpar i Falun. Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dig.